Hemmets Vän
Israelidag citerar ledaren i Hemmets Vän 27/7 som kommenterar oroligheterna på Tempelberget: ”Om Sverige skulle drabbas av sådana hot och terrordåd dag efter dag, vecka efter vecka, år efter år skulle också vi sätta upp fler säkerhetskontroller. Låt därför inte terroristerna vinna. Gå inte med i drevet mot Israel ännu en gång. Världen behöver fred, inte krig”.

Israelidag

 

Hur Israels flygvapen håller på att bli som Google och IBM
Högt upp i Israeli Air Forces (IAF) byggnad i Israels militära högkvarter arbetar en unik enhet med
att implementera problemlösningsteknologier från high-tech världen till Mellanösterns mäktigaste flygvapen. IAFs innovationsavdelning består nästan uteslutande av immigranter och många av dem har tidigare arbetat vid high-tech giganter som Google och IBM där de jobbat med att utveckla spjutspetsteknologi som till exempel artificiell teknologi.

Israelidag

 

Går starten av Giro d’Italia i Jerusalem 2018?
Mycket pekar på att starten av Giro d’Italia 2018 går av stapeln i Jerusalem. Enligt tidskriften Cycling Week ska den officiella lanseringen av loppet ske i augusti 2017. Det blir första gången som en Grand Tour-tävling startar utanför Europa och för att kunna delta i loppet måste man lyckas bra i kvalrundorna.

Israelidag

 

Efter Tempelbergskrisen: Al Jazeera kan kastas ut från Israel
Al Jazeera uppmanar till terror och stöttar IS. Det menar den israeliska regeringen som vill stänga ner tv-kanalen. Inte värdigt en demokrati, replikerar kanalen.

I efterdyningarna av den blodiga Tempelbergskrisen, som inleddes med att två israeliska poliser sköts till döds av palestinska attentatsmän, vill Israels regering kasta ut den Qatar-baserade tv-kanalen Al Jazeera. Premiärministern Benjamin Netanyahu anklagar kanalen för att ägna sig åt uppvigling.

 

Stoppat i flera länder
De israeliska myndigheterna hän-visar även till att ”nästan alla länder i regionen” har begränsat eller stoppat Al Jazeera från att sända i regionen. Saudiarabien, Förenade Arabemiraterna, Egypten och Jordanien är några av länderna som stängt ner kanalen.

För att kunna stänga ner Al Jazeeras Jerusalemkontor måste det till en lagändring som innebär inskränkningar av landets yttrande- och pressfrihet.

Ett sådant beslut skulle kunna bli aktuellt först när det israeliska parlamentet, Knesset, sammanträder i slutet av oktober.

Dagen

 

Hamas fortfarande terrorlistad av EU
Palestinska Hamas är fortfarande att betrakta som en terrororganisation. Det slår EU-domstolen fast. Det innebär att organisationens tillgångar allt jämt är frusna.

Europiska unionens lägre rättsliga instans föreslog 2014 att Hamas skulle strykas från EU:s terrorlista. Då hävdades det att det saknades tillräckligt underbyggda bevis för att organisationen skulle vara skyldig till terrorism.

Men nu har saken avgjorts av EU-domstolens högsta instans. Hamas ska även i fortsättningen klassas även som en terrororganisation av EU. Det innebär att deras tillgångar är frysta. Det rapporterar TT.

Så länge det finns ”en pågående risk att personen eller organisationen är inblandad i terroraktiviteter” kommer de att finnas kvar på listan, skriver domstolen enligt nyhetsbyrån Reuters.

Dagen